Sunday, January 30, 2011

NOT

Afgelopen vrijdag was ik op de onderwijsbeurs. Ik kreeg een leuke site van AH door waar je gratis smaaklessen voor de school kunt downloaden/bestellen.
kijk even op http://www.ikeethetbeter.nl
Als je bij de groepen kijkt zie je leuke gezonde recepten voor de kids.
Een voorbeeld:
Zebraontbijt

soort recept: ontbijt
aantal personen: 4
bereidingstijd: 10 minuten
kcal per persoon: 511

Boodschappenlijstje
•8 sneetjes casino wit
•1 ontbijtkoek ongesneden (van 300-350 gram)
•25 gram halvarine
•2 bananen
Zo maak je het
1.Knip met een schaar de korsten van de sneetjes brood. Snijd de ontbijtkoek doormidden zodat deze dezelfde lengte krijgt als de boterhammen. Snijd ieder stuk ontbijtkoek in de lengte in vier sneetjes en snijd de korsten er vanaf. Snijd de sneetjes brood precies op maat van de sneetjes ontbijtkoek.
2.Leg vier sneetjes brood op een snijplank en besmeer ze dun met halvarine. Leg hierop een sneetje ontbijtkoek en besmeer deze ook dun met halvarine.
3.Pel de bananen en snijd ze door de helft. Snijd ieder stuk banaan in de lengte in vier plakken. Leg de plakken banaan in een laagje op de ontbijtkoek.
4.Bestrijk de andere sneetjes ontbijtkoek en brood ook dun met halvarine. Leg de ontbijtkoek met de besmeerde kant naar beneden op de banaan en dek af met een boterham.
5.Halveer de stapeltjes en steek in ieder stapeltje een prikker.

Op de site vind je nog veel meer leuke tips.

2 comments:

Knutselfreak said...

Heb gelijk even gekeken op de site en er staan idd een paar lekkere dingen op. Bij Naomi doen ze nu mee aan een project over fruit. Twee keer per dag krijgen ze fruit aangeboden en dat 12 weken lang.
Alles goed met jullie?
Liefs,
Selma

P.S. Kijk even op mijn site. We zijn gisteren naar de ontdekhoek geweest. Misschien ken je het al of ben je er aleens geweest, maar het is wel leuk voor je kleinkinderen als ze hier zijn.

Je@net said...

Dat ziet er goed uit! Vorig jaar hebben we dergelijke lessen ook bij ons op de BSO gedaan met de kinderen. Was echt leuk!