Thursday, November 25, 2010

Terugblik

De afgelopen weken heb ik het enorm druk gehad. Zo moest ik voor mijn werk in drie weken een portfolio samenstellen waarin ik voldoende bewijs zou leveren om van schaal LB naar LC te gaan. Het werd zoeken naar bewijsstukken en 26 verslagen maken om alles aan te tonen. Pittig maar ook leuk om terug te kijken op wat je in 17 jaar als docent op een MBO allemaal meemaakt en moet presteren. Ik besloot mijn voorblad maar even te versieren. En nu maar wachten of ik door mag naar de volgende ronde.

Intussen heb ik ook nog met een aantal collega -BPVcoordinatoren een leuke kookworkshop gevolgd bij KEIZERCULINAIR in Rotterdam. Het werd Italiaans koken o.l.v. twee chefkoks. Super leuk. We werden in 4 groepen verdeeld en ieder moest een deel van het menu verzorgen. Het voorafje was een wentelteefje met gorgonzola, creme fraiche en rozemaijn. Daarna een voorgerecht van zoete ui gevuld met kalfsgehakt op een tomatensaus. Het hoofdgerecht was scharrelkip en risotto met groene asperges en zontomaatjes en rucola. Het dessert was onz taak. Ik heb geleerd hoe je een zabaglione met Marsala moet maken. Daarbij werden gekarameliseerde appel en perenstukjes geserveerd. Het was allemaal erg gezellig lekker.
Op de blog van mijn dochter Miranda (Saffierje) kun je de foto's zien van het afzwemmen voor diploma B van onze 5 jaar oude kleindochter Fien. Natuurlijk waren we daar ook even een weekendje voor naar het noorden gereisd.
Nu komt de tijd van scripties nakijken en zo ben ik tot aan de kerst weer lekker bezig.

3 comments:

saffiertje said...

suer mam dat je weer even geblogd hebt! Ik ga ervanuit dat alles goed is met je portfolio! Jou kennende....

Leuke foto's van de workshop!!!!
dikke knuffel

miranda

Knutselfreak said...

Hoorde al van mijn moeder dat je druk bezig was. Zal best wel een mooie portfolio zijn geworden. Kwam Debora nog tegen op het winkelcentrum. Hebben even lekker staan kletsen. De foto's van je workshop zien er goed uit. Lijkt me leuk om te doen.
Succes verder op school.
Liefs, Selma

Je@net said...

Foto's van de workshop zien er goed uit, dat zal smullen geweest zijn!
Succes met je drukke werkzaamheden en een gelukkig 2011 gewenst!